fbpx

Užitni park na osnovnošolskem dvorišču: So-oblikovanje užitnega parka z osnovnošolci, starši in šolo

Naročnik: Osnovna šola Ilirska Bistrica, na povabilo društva Re-Generacija

Društvo Re-Generacija je želela z OŠ Ilirska Bistrica vzpostaviti Užitni park na dvorišču osnovne šole. Povabili so nas, da pripravimo in izvedemo dve krajši delavnici, ki bi vključevali otroke iz osnovne šole ter svet staršev in zaposlene na osnovni šoli. Kot izhodišča smo imeli pet tematskih sklopov znotraj katerih so želeli konkretne aktivnosti in vsebine ter akcijske načrte za njihovo izvedbo.

Prvo delavnico smo izvedli z 20 otroki, starimi med 11 in 14 let. S pomočjo viharjenja [ang. brainstorming] in tematskega razvrščanja [ang. affinity mapping] smo izbrali ideje, ki so jih otroci vizualizirali in predstavili v obliki prototipov. Te so nato na začetku druge delavnice predstavili 23 staršem in zaposlenim v osnovni šoli. Ti so izbrane projekte nadgradili ter za vsakega izmed dveh izbranih pripravili akcijski načrt, ki je vseboval potrebne aktivnosti, sredstva in seznam vključenih posameznikov.

Predvsem nas je navdušilo delo z otroki saj je njihova energija in domišljija neprecenljiva, v povezavi s starejšimi, ki so v idejah vidli potencial in jih konkretizirali pa so skupaj zasnovali Užitni park po njihovi meri.

Servis 8 želi poenostaviti vaše brskanje spletni strani, zato uporablja piškotke. Več informacij

UPORABA PIŠKOTKOV
Spletna stran servis8.si in servis8.com uporablja piškotke.
S piškotki vas osebno ne identificiramo. Uporabljamo jih samo za boljše delovanje spletišča.
Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da spletno mesto www.servis8.si oz www.servis8.com nastavi piškotke na vaši napravi.
KAJ SO PIŠKOTKI? Piškotki so manjše besedilne datoteke, običajno iz črk in številk, katere obiskano spletno mesto shrani v napravo (računalnik, mobilnik, tablica itd.) z namenom prepoznavanja teh naprav. Shranjevanje piškotkov je pod nadzorom brskalnika – glejte spodaj: nadzor nad piškotki.
ZAKAJ NAŠA SPLETNA STRAN POTREBUJE PIŠKOTKE?
Glavni namen piškotka je, da (našemu) spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku (naše) spletne strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe. Interakcija med uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je uporabniku ob ponovnem obisku prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito in prijetno.
ZAKAJ NAŠA SPLETNA STRAN UPORABLJA PIŠKOTKE?
Piškotki so pomembno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogi za uporabo piškotkov izhajajo iz njihovih lastnosti, ena izmed njih je shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani), piškotki pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. S pomočjo piškotkov lahko upravljavec spletne strani oceni učinkovitost zasnove svoje spletne strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo tretji uporabnikom na njegovi spletni strani.

Close