fbpx

Kreazin – periodična spletna publikacija

Kreazin – periodična spletna publikacija

Regionalna Razvojna Agencija Ljubljanske urbane regije (RRA LUR)

V okviru projekta zasnove poslovnega modela mreže kreativnih vozlišč Regionalnega Centra Kreativnih Ekonomij, smo skupaj s coworking centrom Poligon in predstavniki kreativnih vozlišč iskali priložnosti za medsebojno povezovanje in vzpostavitev storitev na ravni mreže.

S pristopom od spodaj navzgor, smo v okviru kreativne delavnice identificirali potrebe in želje vozlišč ter zasnovali koncepte rešitev.

Kreazin, periodična spletna publikacija kreativnih vozlišč ljubljanske urbane regije, je le eden izmed rezultatov niza izvedenih aktivnosti, in predstavlja odgovor na izziv zagotavljanja boljše prepoznavnosti kreativnih vozlišč tako doma, kot v tujini.

Kreativnim vozliščem smo s to publikacijo zagotovili dostop do skupnega spletnega medija, uredniške skupine in podpore pri pisanju vsebin.

V sodelovanju z Luko Piškoričem, MEMO Institut.

Servis 8 želi poenostaviti vaše brskanje spletni strani, zato uporablja piškotke. Več informacij

UPORABA PIŠKOTKOV
Spletna stran servis8.si in servis8.com uporablja piškotke.
S piškotki vas osebno ne identificiramo. Uporabljamo jih samo za boljše delovanje spletišča.
Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da spletno mesto www.servis8.si oz www.servis8.com nastavi piškotke na vaši napravi.
KAJ SO PIŠKOTKI? Piškotki so manjše besedilne datoteke, običajno iz črk in številk, katere obiskano spletno mesto shrani v napravo (računalnik, mobilnik, tablica itd.) z namenom prepoznavanja teh naprav. Shranjevanje piškotkov je pod nadzorom brskalnika – glejte spodaj: nadzor nad piškotki.
ZAKAJ NAŠA SPLETNA STRAN POTREBUJE PIŠKOTKE?
Glavni namen piškotka je, da (našemu) spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku (naše) spletne strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe. Interakcija med uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je uporabniku ob ponovnem obisku prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito in prijetno.
ZAKAJ NAŠA SPLETNA STRAN UPORABLJA PIŠKOTKE?
Piškotki so pomembno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogi za uporabo piškotkov izhajajo iz njihovih lastnosti, ena izmed njih je shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani), piškotki pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. S pomočjo piškotkov lahko upravljavec spletne strani oceni učinkovitost zasnove svoje spletne strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo tretji uporabnikom na njegovi spletni strani.

Close