fbpx

Culture jam I & II: Načrtovanje storitev v kulturi

Naročnik: Narodni Dom Maribor in Vetrinjski dvor

Vsebina

ND Maribor in Vetrinjski dvor sta nas povabila, da pripravimo delavnico za lokalne kulturne deležnike v Mariboru ter jim predstavimo proces in metodologijo oblikovanja storitev ter jim predstavili orodja s katerimi bi lahko posamezniki v kulturi lahko načrtovali boljše, inovativne kulturne dogodke in projekte.

Obe delavnici sta bili izvedeni v Mariboru, prva v Vetrinjskem dvoru in druga v Salonu uporabnih umetnosti. Udeleženci so se na delavnico prijavili z obstoječimi ali novimi projekti, jih predstavili ter glasovali za štiri na katerih so tekom delavnice gradili. Na prvi smo se osredotočali predvsem na razumevanje občinstev (uporabnikov) in predstavitvam [ang. pitching], na drugi pa vlogo uporabniških poti [ang. user journey] in hitrega prototipiranja v fazi načrtovanja.

Udeleženci so spoznali koristi procesa in metodologije oblikovanja storitev, orodij, ki jih lahko uporabijo pri svojem delu, predvsem pa so bili navdušeni nad povezovanjem in medsebojnim izmenjevanjem izkušenj in znanj.

Servis 8 želi poenostaviti vaše brskanje spletni strani, zato uporablja piškotke. Več informacij

UPORABA PIŠKOTKOV
Spletna stran servis8.si in servis8.com uporablja piškotke.
S piškotki vas osebno ne identificiramo. Uporabljamo jih samo za boljše delovanje spletišča.
Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da spletno mesto www.servis8.si oz www.servis8.com nastavi piškotke na vaši napravi.
KAJ SO PIŠKOTKI? Piškotki so manjše besedilne datoteke, običajno iz črk in številk, katere obiskano spletno mesto shrani v napravo (računalnik, mobilnik, tablica itd.) z namenom prepoznavanja teh naprav. Shranjevanje piškotkov je pod nadzorom brskalnika – glejte spodaj: nadzor nad piškotki.
ZAKAJ NAŠA SPLETNA STRAN POTREBUJE PIŠKOTKE?
Glavni namen piškotka je, da (našemu) spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku (naše) spletne strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe. Interakcija med uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je uporabniku ob ponovnem obisku prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito in prijetno.
ZAKAJ NAŠA SPLETNA STRAN UPORABLJA PIŠKOTKE?
Piškotki so pomembno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogi za uporabo piškotkov izhajajo iz njihovih lastnosti, ena izmed njih je shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani), piškotki pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. S pomočjo piškotkov lahko upravljavec spletne strani oceni učinkovitost zasnove svoje spletne strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo tretji uporabnikom na njegovi spletni strani.

Close