fbpx

Prenašanje bremen po mestu: Rudy

Naročniki: Dejan Kos, Klemen Smrtnik, Urša Vrhunc, Mima Suhadolc, Interseroh d.o.o. in Consensus d.o.o.

Večnamenski voziček Rudy je nastal kot del iniciative načrtovanja produktov in storitev za zagotavljanje udobja pri uporabi javnih prostorov, na katerih promet z avtomobili ni mogoč, ki je potekal v okviru bienala oblikovanja BIO50.

Naša vloga je bila opraviti uporabniško raziskavo s katero bi ugotovili kakšne so potrebe, želje, motivacije in frustracije prebivalcev Ljubljane, identificirati priložnosti za uporabo vozička in ustvariti shemo deležnikov. Zanimalo nas je kako ljudje bremena prenašajo danes (obstoječe rešitve), katera bremena prenašajo ter v kakšnih situacijah bi jim večnamenski voziček prišel prav.

Na podlagi opazovanj in poglobljenih intervjujev smo ustvarili persone [ang. personas] s katerimi smo povzeli ciljne uporabniške skupine ter oblikovalske smernice za načrtovanje storitve, povezane s produktom.

Servis 8 želi poenostaviti vaše brskanje spletni strani, zato uporablja piškotke. Več informacij

UPORABA PIŠKOTKOV
Spletna stran servis8.si in servis8.com uporablja piškotke.
S piškotki vas osebno ne identificiramo. Uporabljamo jih samo za boljše delovanje spletišča.
Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da spletno mesto www.servis8.si oz www.servis8.com nastavi piškotke na vaši napravi.
KAJ SO PIŠKOTKI? Piškotki so manjše besedilne datoteke, običajno iz črk in številk, katere obiskano spletno mesto shrani v napravo (računalnik, mobilnik, tablica itd.) z namenom prepoznavanja teh naprav. Shranjevanje piškotkov je pod nadzorom brskalnika – glejte spodaj: nadzor nad piškotki.
ZAKAJ NAŠA SPLETNA STRAN POTREBUJE PIŠKOTKE?
Glavni namen piškotka je, da (našemu) spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku (naše) spletne strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe. Interakcija med uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je uporabniku ob ponovnem obisku prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito in prijetno.
ZAKAJ NAŠA SPLETNA STRAN UPORABLJA PIŠKOTKE?
Piškotki so pomembno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogi za uporabo piškotkov izhajajo iz njihovih lastnosti, ena izmed njih je shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani), piškotki pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. S pomočjo piškotkov lahko upravljavec spletne strani oceni učinkovitost zasnove svoje spletne strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo tretji uporabnikom na njegovi spletni strani.

Close