fbpx

Občuti prihodnost – oblikovalsko mišljenje in timsko podjetništvo

Naročnik: SIXPO – Prvi slovenski expo socialnih inovacij

Na prvem interaktivnem dogodku z namenom prepoznavanja družbenega potenciala, razvijanja družbenih inovacij in spodbujanja aktivne participacije smo v sodelovanju z Mito Miheličem iz D.Schoola in Bistro Kumbaroska iz ImpactHubVienna pripravili in izvedli delavnico na kateri smo predstavili metode oblikovalskega mišljenja in principe “učenja skozi prakso”.

S poudarkom na timskem podjetništvu so udeleženci predstavili projekte na katerih delajo ter nato glasovali za štiri, ki so jih tekom delavnice izboljšali. Kljub temu da niso imeli vsi priložnosti delati na svojem projektu pa je bil namen povezovanje, izmenjava izkušenj in znanj ter medsebojna pomoč pri delu na projektih.

V skupinah so poiskali vroče točke projekta ter jih s pomočjo viharjenja [ang. brainstorming], tematskega razvrščanja [ang. affinity mapping] in prototipiranja nadgradili svoje storitve. En izmed projektov, ki je bil na dogodku razvit je tudi Smnj’na’Plac.

Udeleženci so se poleg reševanja problemov seznanili tudi z različnimi poslovnimi modeli in tehnikami za izboljšanje predstavitev [ang. pitching] pod vodstvom Bistre Kumbaroske.

Servis 8 želi poenostaviti vaše brskanje spletni strani, zato uporablja piškotke. Več informacij

UPORABA PIŠKOTKOV
Spletna stran servis8.si in servis8.com uporablja piškotke.
S piškotki vas osebno ne identificiramo. Uporabljamo jih samo za boljše delovanje spletišča.
Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da spletno mesto www.servis8.si oz www.servis8.com nastavi piškotke na vaši napravi.
KAJ SO PIŠKOTKI? Piškotki so manjše besedilne datoteke, običajno iz črk in številk, katere obiskano spletno mesto shrani v napravo (računalnik, mobilnik, tablica itd.) z namenom prepoznavanja teh naprav. Shranjevanje piškotkov je pod nadzorom brskalnika – glejte spodaj: nadzor nad piškotki.
ZAKAJ NAŠA SPLETNA STRAN POTREBUJE PIŠKOTKE?
Glavni namen piškotka je, da (našemu) spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku (naše) spletne strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe. Interakcija med uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je uporabniku ob ponovnem obisku prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito in prijetno.
ZAKAJ NAŠA SPLETNA STRAN UPORABLJA PIŠKOTKE?
Piškotki so pomembno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogi za uporabo piškotkov izhajajo iz njihovih lastnosti, ena izmed njih je shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani), piškotki pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. S pomočjo piškotkov lahko upravljavec spletne strani oceni učinkovitost zasnove svoje spletne strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo tretji uporabnikom na njegovi spletni strani.

Close