fbpx

Uprava gre v pravo smer I & II: Delavnica kreativnega načrtovanja javnih storitev

Naročnik: Fakulteta za upravo, UL

Na povabilo prodekana za prenos znanja, g. Mitje Dečmana (izkušenega jammerja iz Ljubljana GovJama 2014) smo s študenti študentske organizacije Ful Povezani so-načrtovali in izvedli dva dogodka z namenom povezovanja in navduševanja študentov Fakultete za upravo nad procesom in metodami načrtovanja storitev v javni upravi. Da bi med udeleženci spodbudili malo tekmovalnosti pa smo dogodek zasnovali kot tekmovanje za najboljšo izboljšavo obstoječe ali koncept nove storitve.

Na obeh dogodkih so bili v naprej pripravljeni izzivi na katerih so udeleženci gradili svoje ideje. V treh dneh smo jih popeljali skozi proces načrtovanja storitev, začenši z uporabniško raziskavo, viharjenjem, izborom in prototipiranjem idej, testiranjem teh idej in zaključnimi predstavitvami. Zadnji dan so pred komisijo zagovarjali svoje ideje in koncepte ter se potegovali za glavno nagrado – šest mesecev podpore in mentorstva v Ljubljanskem Univerzitetnem Inkubatorju v Ljubljani.

Servis 8 želi poenostaviti vaše brskanje spletni strani, zato uporablja piškotke. Več informacij

UPORABA PIŠKOTKOV
Spletna stran servis8.si in servis8.com uporablja piškotke.
S piškotki vas osebno ne identificiramo. Uporabljamo jih samo za boljše delovanje spletišča.
Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da spletno mesto www.servis8.si oz www.servis8.com nastavi piškotke na vaši napravi.
KAJ SO PIŠKOTKI? Piškotki so manjše besedilne datoteke, običajno iz črk in številk, katere obiskano spletno mesto shrani v napravo (računalnik, mobilnik, tablica itd.) z namenom prepoznavanja teh naprav. Shranjevanje piškotkov je pod nadzorom brskalnika – glejte spodaj: nadzor nad piškotki.
ZAKAJ NAŠA SPLETNA STRAN POTREBUJE PIŠKOTKE?
Glavni namen piškotka je, da (našemu) spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku (naše) spletne strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe. Interakcija med uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je uporabniku ob ponovnem obisku prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito in prijetno.
ZAKAJ NAŠA SPLETNA STRAN UPORABLJA PIŠKOTKE?
Piškotki so pomembno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogi za uporabo piškotkov izhajajo iz njihovih lastnosti, ena izmed njih je shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani), piškotki pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. S pomočjo piškotkov lahko upravljavec spletne strani oceni učinkovitost zasnove svoje spletne strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo tretji uporabnikom na njegovi spletni strani.

Close