Učinkovito reševanje problemov z

Design Thinking pristopom

Postanite odlični pri načrtovanju vaše naslednje marketinške kampanje, razvoju novih funkcionalnosti vašega produkta ali pri strateškem načrtovanju rasti vaše organizacije.

Design Thinking je pristop, kakor vsi ostali …

… in kot tak zahteva čas, da ga osvojimo. Izraz oblikovalsko mišljenje je postal “buzz word”, vendar je to že več kot 50 let star koncept, ki ponuja drugačen pristop k načrtovanju produktov, storitev, procesov, … S postavljanjem uporabnika na prvo mesto in nato usklajevanjem njegovih potreb s poslovnim modelom ter tehnološkimi zmožnostmi organizacije boste dosegli, da so rešitve, ki jih ponujate, zaželjene, uporabne in dobičkonosne.

Z izbranimi orodji boste dosegli jasnost in nov vpogled v vaš problem. Z njimi lahko olajšate soustvarjanje in poenotite razumevanje problema (ali produkta ali storitve …) znotraj vaše organizacije ali ekipe.

Metode in orodja za uspeh

Da bi vam prihranili čas in olajšali učenje smo pripravili serijo treh intenzivnih delavnic, na katerih boste v varnem okolju in pod budnim očesom dveh strokovnjakinj spoznali in se naučili uporabljati Design Thinking metode in orodja (metode in orodja oblikovalskega mišljenja).

Design Thinking metode in orodja izhajajo iz področij, kot so etnografija, sociologija, psihologija in celo gledališče, vendar so bila prilagojena za načrtovanje produktov in storitev. Zasnovana so tako, da nam pomagajo pri urejanju in razumevanju informacij. Zastavljena so tako, da jih lahko uporablja kdorkoli, ne le oblikovalci, ter da lahko skupaj sodeluje več ljudi hkrati – odlično za interdisciplinarno skupinsko delo.

Poiščite rešitev zase

 • vas zanimajo sodobne oblike dela,
 • ste že preizkusili katero izmed metod ali orodij, vendar ste naleteli na težave,
 • potrebujete orodja za uspešno vodenje skupinskega dela,
 • ste mnenja, da je poznavanje svojih kupcev (uporabnikov) ključno za uspešno načrtovanje produktov in storitev,
 • ste samozaposleni in opravljate več funkcij hkrati, zaradi česar potrebujete prilagodljive metode in orodja,
 • ste oblikovalec/-ka in želite razširiti svoj nabor oblikovalskih orodij,
 • ste se zataknili pri razvoju produkta ali storitve in ne veste več, kako in kam naprej,
 • želite načrtovati inovativne produkte in storitve.
 • Kako naj načrtujem produkt, če je ta namenjen najširšemu krogu ljudi?
 • Zadnja kampanja, ki smo jo pripravili, ni dosegla želenih učinkov, čeprav je odlično odražala kvaliteto in dodano vrednost naše ponudbe.
 • Pri načrtovanju prve različice produkta/storitve nismo prepričani, katere funkcionalnosti izbrati.

Z izbranimi orodji boste dosegli jasnost in nov vpogled v vaš problem. Z njimi lahko olajšate soustvarjanje in poenotite razumevanje problema (ali produkta, storitve …) znotraj vaše organizacije ali ekipe.

 1. Opredeliti, kdo so vaši kupci in uporabniki, ter poglobiti razumevanje njihovih potreb in pričakovanj s pomočjo orodja persona.
 2. Analizirati uporabniško izkušnjo vašega produkta ali storitve ter identificirati priložnosti za nadgradnjo z načrtovanjem zemljevida uporabniške poti.
 3. Preizkusiti in testirati vaše ideje, koncepte in predpostavke s hitrim prototipiranjem.

PREJMITE BREZPLAČEN PRIROČNIK

Vpišite svoj email naslov in poslali vam bomo priročnik Oblikovalsko mišljenje.

Varni v rokah dveh izkušenih strokovnjakinj

Delavnice so zasnovane tako, da se izobraževanje dopolnjuje s svetovanjem. Število udeležencev je omejeno na 6 oseb s čimer facilitatorki zagotavljata kvaliteto izobraževanja in možnost individualnega svetovanja.

Ana in Ana Kyra sta soustanoviteljici zavoda Servis 8, ki je bil ustanovljen leta 2014, in sta na področju ozaveščanja, izobraževanja in uvajanja oblikovalskega mišljenja pri načrtovanju storitev in produktov dejavni že od leta 2012, sprva še pod okriljem iniciative Service Design Slovenia. Skupaj sta izvedli že več kot 100 delavnic oblikovalskega mišljenja doma in v tujini za podjetja in organizacije, kot so Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, Skupina Gorenje, BTC, JASPERS, EON in Future Food Institute.

DOMO so se že udeležili zaposleni iz podjetij:

Ana Osredkar

Ana Osredkar je magistra ekonomskih znanosti, ki je na svoji strokovni poti pridobivala izkušnje tako v kreativnih industrijah kot tudi v korporativnem okolju, kjer je do nedavnega vodila oddelek za tržne in potrošniške raziskave v Skupini Gorenje.Njena strast do uporabniških raziskav, oblikovalskega mišljenja (design thinking) in načrtovanja storitev jo je vodila v pobudo Ljubljana Service Jam neprofitnih izobraževalnih delavnic in soustanovitev
Zavoda Servis 8.

Ana Kyra Bekš

Ana Kyra Bekš je diplomirana industrijska oblikovalka, ki je kmalu po študiju začela odkrivati svet storitvenega oblikovanja (service design). Ima bogate izkušnje pri pripravi in izvajanju izobraževalnih delavnic, pri svojem delu pa rada združije različne stroke – predvsem jo zanimajo psihologija, nevroznanost in teorija iger. Sodelovala je tako start-upi kot velikimi podjetji, najraje pa dela na projektih s pozitivnim družbenim učinkom.

Udeleženci o naših delavnicah

“Delavnice sem se udeležil v okviru mednarodnega projekta s pričakovanji “naravoslovca” in povsem nepripravljen na izjemno doživetje. Strokovnost voditeljic, podajanje znanja na podlagi bogatih izkušenj in predanosti Design Thinking metodi so zagotovila za intenzivno učenje in hitro aplikacijo na konkretne naloge. Toplo priporočam.”

France P, Vodja podpore sodelovanja z gospodarstvom, Inštitut Jožef Štefan

“Delavnice so super in ti res dajo vpogled v nove načine dela in inoviranja. Predvsem se učiš skozi realne primere, ki jih pogosto lahko takoj razvijaš naprej na svojih področjih dela.”

Mitja Dečman, Prodekan za študijske zadeve, Fakulteta za upravo

“Zelo priporočam delavnice, ker te na lahkoten način naučijo, kako pri razvijanju določene rešitve vstopiti v svet tistih, katerim je namenjena, in s tem oblikovati nekaj zares uporabnega. Šele po zaključku delavnice se zaveš, kaj vse si se naučil, pa čeprav si imel vseskozi občutek, da si se predvsem zabaval.”

Tina K., Vodja projektov, Ministrstvo za javno upravo

“Pomembno je, da smo nova znanja in ideje takoj prenesli na konkretne primere in tako preizkusili v praksi, kako takšen način kreiranja storitev dejansko deluje. Zelo zaželeno bi bilo, če bi se s takšnim načinom dela spoznali vsi tisti, ki na kakršenkoli način sodelujejo pri snovanju ali izvajanju storitev za državljane in podjetja. Pomembno pa je tudi mreženje zaposlenih iz različnih področij dela. Delavnica je bila res koristna, potekala pa je v prijetnem, delovnem vzdušju.”

Tatjana Mizori Zupan, Vodja projektov, Ministrstvo za javno upravo

Zagotovite si mesto na delavnici

Zbiramo prijave za naslednjo serijo, ki bo predvidoma izvedena v juliju ali septembru.

Izbirate lahko med tremi delavnicami, na katerih boste v varnem okolju in pod budnim očesom dveh strokovnjakinj spoznali in se naučili uporabljati Design Thinking metode in orodja.

Persona

Identificirajte dejanske probleme resničnih uporabnikov in načrtujte uspešne produkte.

Datum bo znan naknadno.

Pravne osebe: 239 €            

Fizične osebe: 149 €

Zemljevid uporabniške poti

Ponudite nadpovprečno uporabniško izkušnjo vašim kupcem in izstopajte na trgu.

Datum bo znan naknadno.

Pravne osebe: 239 €            

Fizične osebe: 149 €

Hitro prototipiranje

Bodite kreativni in sproti preizkušajte svoje domneve v razvojnem procesu.

Datum bo znan naknadno.

Pravne osebe: 239 €            

Fizične osebe: 149 €

PREJMITE BREZPLAČEN PRIROČNIK

Vas zanima kaj prazaprav je oblikovalsko mišljenje?

Za vas smo pripravili priročnik v katerem boste našli

vse osnovne informacije o pristopu in opis izbranih metod in orodij.

Vpišite svoj email naslov in poslali vam bomo brezplačen priročnik.